Att förlänga sitt hår i Stockholm

by Redaktionen

Vem har inte drömt och ett långt och fylligt hår? Särskilt de kvinnor som har tunt hår utan volym drömmer ofta om en ny hårstil. Bor du i Stockholm och funderar på hårförlängning så bor du på helt rätt ställe. Stockholm är en stor stad som har mycket att erbjuda, så även inom hårvård. Det finns enkla och lite billigare hårsalonger där du kan göra slingor och klippa dig och så finns det mer exklusiva salonger där du också kan gör en hårförlängning. Du ska alltid ringa och boka tid innan du gör en hårförlängning, de flesta salonger tar inte drop in kunder som vill förlänga håret eftersom det är ganska tidskrävande.

Vad händer under en konsultation?

Det första steget är att boka tid för en hårkonsultation. Då vägleder en hårstylist dig till vilket val av hårförlängningsmetod som passar just dig bäst. Ni diskuterar också vilken nyans som kommer att bli vackrast i ditt hår. De flesta hårfrisörer har olika provkartor med olika nyanser och färger som du kan välja ifrån. Ibland kanske frisören råder dig att använda två eller tre färger för att få ett vackert och naturligt resultat. Under konsultationen kan du passa på att ta upp alla dina frågor om till exempel vilken typ av löshår som salongen använder och hur lång tid en hårförlängning i Stockholm tar.

Fästmetod

Det finns många olika metoder att fästa håret med. Det finns metoder där man fäster håret med ultraljud och lufttryck. Det är en väldigt skonsam metod eftersom ingen värme kommer i direkt kontakt med håret. En del salonger tycker det är enklare att göra hårförlängningen med keratinvax eller tapehår. Om man sköter löshåret på rätt sätt kan du ofta ha kvar det tre till sex månader, beroende på vilken kvalité det egna håret har.

Vad kostar en hårförlängning i Stockholm?

Priset på hårförlängningen beror på hur många slingor du behöver, hur långa de är och i vilken färg. Antalet slingor som behövs varierar stort. Det går därför inte att säga något generellt vad gäller priset. Kontakta en salong som jobbar med hårförlängning i Stockholm för att boka tid och få vidare information.