Om man är ute efter en plats där det har samlats stora varuhus med kvalitetsvaror så ska man bege sig till söderort strax utanför Stockholm. Här finner vi nämligen Kungens Kurva som räknas som en av Europas största handelsplatser med mer än 100 butiker. Det här är inte ett traditionellt köpcentrum då man måste röra sig utomhus för att ta sig mellan de olika handelshusen men det spelar ingen roll. I Kungens Kurva kan man handla

  • Möbler
  • Elektronik
  • Leksaker
  • Kläder
  • Djur och djurfoder
  • Mat
  • Och mer…

Det går att komma fram med buss men många drar nytta av parkeringsmöjligheterna och det faktum att bilen står gratis när man handlar i någon av affärerna. Ska man handla möbler så kan det givetvis underlätta med bil men det är inget måste då varuhusen kan ordna med transport av det som man köper.

Gott om plats

Det är skönt när man har gott om plats och ser mer än 2 meter framför sig. Det är just denna luftiga känsla som får många stockholmare att föredra att handla i Kungens Kurva där man slipper stöta in i andra människor bara för att man behöver se lite närmre på belysning till balkongen. Det är klart, när det är en stor köp-helg så kan det vara packat i varuhus som IKEA och i livsmedelsbutikerna, men det får man räkna med. Är man lite smart så planerar man sitt besök till en tidpunkt då man vet att det inte råder rusning. Kampanjer får man ju titt som tätt så man går inte miste om bra priser bara för att man inte väntar med sitt besök till mellandagarna.

Hotell

Man kan faktiskt bo på hotell i Kungens Kurva och detta bidrar en hel del till känslan som finns på plats. Det är ju inte bara vanliga butiker som drivs här, det finns också gott om företag och många av dessa har behov av hotellen för att kunna husera sina kunder och medarbetare som kommer från andra delar av Sverige och även från andra länder. Hotellen kan erbjuda viktiga lokaler som konferenslokaler och även restauranger. Om man vill resa till Stockholm på mini-semester så kanske man väljer att bo i Kungens Kurva för att få ett attraktivt pris för boendet och även få tillgång till shoppingen. Man kommer ju enkelt in till City med bussar och taxi.

Något för de små

Det finns även gott om butiker och upplevelser för de små i detta handelsområde. Med flera leksaksbutiker och en zoo-butik så råder det ingen brist på aktiviteter för den som tycker att utomhusmöbler är riktigt trista att välja ut. Man kan till exempel besöka djurbutiken och se på gulliga djur och kanske ta med sig ett akvarium och lite exotisk fisk hem. I leksaksbutikerna så gäller det att vara medveten om att allt mellan himmel och jord erbjuds så det kan vara svårt att gå hem tomhänt. Det finns ju en helt vanlig lekplats att tillgå för barn som behöver vänta på vuxna som ska vrida och vända på kameror och annat som erbjuds i de olika butikerna.

Billiga priser

Billiga priser är viktiga och man ska alltid ta reda på om det pågår någon form av kampanj då man kommer för att handla. Det går ju att finna liknande varor i olika butiker så det är klart att man ska jämföra. För att hinna med att leta upp det bästa priset så bör man planera in gott om tid. Man kanske börjar på IKEA för att sedan se på andra alternativ. Priset är inte alltid det som bestämmer för det är viktigt att man får den kvalitet som man eftersöker och även en design som känns rätt för det egna hemmet.