Matgrupper

by Redaktionen

Vi spenderar en hel del tid i våra kök sett till studier som gjorts i syfte att kartlägga vårt beteende. Det är därför kanske inte så konstigt att matlagning och köksinredningar är någonting som gör stort avtryck i vardagen för många. Att kunna bjuda in till en opretentiös middag är för många vad som får veckorna att gå! Här gäller det att man har tillräcklig matgrupp för såväl familjen som för de gäster man bjuder. Det finns ett par olika förhållningssätt när det kommer till inredning av kök och matsal. Vissa önskar ha en matsal separat från köket, där man kan sitta och avnjuta middagen utan att behöva känna matos eller se kastruller. Andra önskar ha matsalen i köket för att matlagningen skall kunna bli en del av umgänget!

Att satsa på olika matgrupper är ett grepp som visat sig uppskattas av många. En köksö där man har plats för några högre barstolar är ett komplement till den traditionella bordsdukningen. Här kan man umgås på ett avslappnat sätt utan att stöka till dukningen i övrigt. Vissa har även valt att satsa på barstolar och högre bord som enda matgrupp i hemmet. Detta gör att man får en helt annan känsla i bostaden!

Traditionell inredning för kök

Det finns vissa fördelar med att ha större matbord, eller att ha bord med extra skiva. På så vis kan man ha flera gäster utan att behöva ta fram extrabord. Att sitta vid ett och samma bord är ofta vad som fungerar bäst även för dialoger under middagen. Det är annars lätt att det blir en allt för uppdelad tillställning. Har man inte tillräcklig plats för ett större bord finns naturligtvis en hel del alternativ. Besök denna sida om matgrupper eller titta i diverse tidningar för heminredning. Det finns gott om tankar och inspiration för den som är intresserad!

En fråga att ställa sig inför köp av matgrupp är om man vill ha trästolar eller stoppade dynor. Båda dessa alternativ går att finna. Uppskattar man en rustik och lantlig inredning, vilket blivit allt vanligare nu för tiden, kan man med fördel välja bord och stolar i samma material. Detta ger en genuin känsla som många kan känna sig till freds med. Naturligtvis kan man också komplettera med udda stolar om man har en tanke på att försöka nå fram till en i någon grad bohemisk inredningsstil.