Vad ingår i hemlarm?

by Redaktionen

Vad ingår i hemlarm?

Hemlarm syftar ofta på det inbrottslarm du har i ditt hem, men begreppet innefattar egentligen både inbrottslarm och brandlarm. Både viktiga för din och ditt hems säkerhet. Här berättar vi mer om hemlarm och varför de är bra att ha.

Vad ingår i ett hemlarm

Som sagt kan ett hemlarm inkludera både inbrottslarm och brandlarm, men utöver det finns det många andra variationer. Ett brandlarm vet de flesta vad det är och de flesta har redan ett eller flera i sitt hem. Nedan kommer vi att redogöra för vad ett inbrottslarm kan innehålla.

  • Sensorer och ljudlarm: Alla hemlarm bör ha rörelsesensorer och en signal som låter om någon skulle ta sig in. Detta är det mest grundläggande inbrottslarmet.
  • Koppling till larmcentral: Vissa larm är även direkt kopplade till en larmcentral vilket innebär att utryckning sker automatiskt om larmet skulle gå igång. Man kan även välja bort detta och larma polisen själv.
  • Övervakningskamera: Ditt hemlarm kan installeras med en eller flera övervakningskameror som tillåter dig ha uppsikt både i hemmet och utanför. Detta underlättar polisens arbete utifall att ett inbrott skulle ske, men kamerorna har även en avskräckande verkan på potentiella inbrottstjuvar. Se till att sätta upp skyltar som visar att du har övervakningskameror för bästa effekt.
  • Monitor och mobilapplikation: En monitor ger dig möjlighet att sköta hemlarmet på distans. Du kan även göra detsamma via en applikation i mobilen.
  • Kontrollsystem för dörrar med elektroniska lås: Om du har dörrar med elektroniska lås i ditt hem kan du ha ett kontrollsystem via vilket du kan sköta dessa.

Hur går du vidare

Om du har bestämt dig för att införskaffa ett hemlarm är det bara att gå vidare och läsa mer om vilka alternativ som finns för att ta reda på vilket som kan passa dig bäst. På internet finns många guider, recensioner och jämförelser mellan olika hemlarm. Så undviker du att falla i olika försäljningsfällor. När du vet ungefär vad du vill ha och vilken återförsäljare som erbjuder det till bäst pris kan du höra av dig till återförsäljaren. Denne guidar dig vidare i ditt val. Nästa steg är att installerar hemlarmet. Det enklaste är att låta en expert på hemlarm installera det åt dig. På så vis garanterar du att hemlarmet installeras på rätt sätt och att det därmed fungerar som det ska.

Vi hoppas att du blir nöjd med ditt hemlarm och att du slipper inbrott och skadegörelse i framtiden.