Viktig kompetens inom möbler

by Redaktionen

När man önskar tapetsera om möbler är det en bra idé att inte skrida till verket vid en första impuls. I synnerhet om man har rariteter och klassiska möbler som har specifikationer man inte vill kompromissa med i fråga om stoppning eller tyg. Den som har en tapetserarverkstad är utbildad på området samt har kunskap om möbler i allmänhet. Ett samtal med tapetseraren kan därför ge åtskilliga tips och viktig information man får ta med sig hem. Hos en tapetserarverkstad kan man få hjälp med det mesta som rör möbler och renoveringar av dessa. Har man behöv av att klä knappar eller välja ut stoppning till en hembyggd möbel finns också vad som behövs.

Rätt stoppning

Det finns många olika sorters stoppning att använda sig av i möbler och det är inte för inte som man rådfrågar en tapetserarverkstad. Dagens material fanns inte när många av de klassiska möblerna tillverkades, alternativt har de förbättrats. Detta medför att man kan behöva välja bland skummaterial man tidigare inte kännt till. Här kan man få en hel del tips av en tapetserarverkstad som har erfarenhet och utbildning på området. Det är inte ovanligt att man kommer in med en möbel för att få en offert på priset. I och med att varje möbel har sina utmaningar, är det sällan möjligt att få ett fast pris innan tapetserarverkstaden har tittat närmare på uppdraget som skall utföras.

Vissa av de möbler som kommer in skall ha specifikt tyg för att de skall anses vara korrekt tapetserade. Färger kan många gånger variera något, men vävningen och strukturen bör vara samma som originalet. Att köpa in rätt tyg kan vara svårt om man inte har rätt kanaler. Sammantaget finns det en rad fördelar med att ta kontakt med en erfaren tapetserarverkstad. Förvisso finns det en kostnad för arbetet som utförs, men att åter kunna ha designklassiker i bruk, är någonting som inte låter sig göras. Många av de modeller som kläs om regelbundet i verkstäder runt om i Sverige har inte varit i produktion på decennier. För den som har ett gediget möbelintresse är detta någonting värt att köpa.